Biopatika - zdraví z přírody

Čaje

V mnoha zemích se výraz "čaj" používá jen pro nápoj z listů čajovníku. U nás se čajem nazývají i nápoje připravené spařením sušených a rozemletých ovocných směsí či bylin, tedy ovocné čaje a bylinné čaje.  

Pravý čaj se podle úpravy čajových lístků dělí na tři základní druhy: černý, zelený a hnědý (oolong). Černý čaj se vyrábí z čajových lístků procesem zvaným fermentace, při němž se rozkládá listová zeleň a dochází k oxidaci tříslovin. Při sušení se pak mění barva lístků ze zelené na hnědočervenou až načernalou. Zelený čaj se vyrábí ze zelených lístků čajovníku, u kterých neproběhl proces vadnutí a fermentace. Otrhané lístky se pouze spaří a usuší v rotačním bubnu za vysokých teplot. Hnědý čaj (oolong), někdy se také nazývá žlutozelený, se podobá spíše čaji zelenému. Proces fermentace proběhne částečně a sušení čajových lístků probíhá pozvolně.

Řadit podle: cena | název | kusů v balení | → Vypnout stránkování
Náhled

ČAJ SLINIVKA 50g

80 Kč
   ks
do košíku
Náhled

ČAJ PROSTATA 50g

80 Kč
   ks
do košíku
Náhled

ČAJ LEDVINY 50g

80 Kč
   ks
do košíku
Náhled

ČAJ ŽENSKÁ 50g

80 Kč
   ks
do košíku
1 2